26 Ekim 2013 Cumartesi

Diyette Sağlıklı Tatlılar

Canınız tatlı istediği zaman şekerli ve hamurlu gıdaların yerine meyve ağırlıklı tatlılardan yaparak kilo alma derdinden kurtulabilirsiniz .Sağlıklı beden dengeli beslenmeyi gerektirir . Eğer kişinin açlık kan şekeri ve insülin düzeyi normal sınırlarda iken tatlı ihtiyacı hissediyorsa yanlış besleniyor demektir. Danışanlarımda en sık rastladığım beslenme hatası meyve tüketiminin yetersiz olması .Vücut eğer ihtiyacı olan şekeri doğal yollarla almazsa tatlı istediğini zannediyor . Bu yüzden günde 2 porsiyon meyve tüketmek hem diyet yapanlar hem de sağlıklı beslenmeyi ilke haline getirmiş kişiler için şarttır .

Eğer günde 2 porsiyon meyve yiyemiyorsanız ya da farklı bir sunumla misafirlerinizi ağırlamak istiyorsanız aşağıdaki tariflere göz atmanızda fayda var :
  • Elmayı rendeleyin ,üzerine tarçın ekleyin , dilediğiniz şekli verip hazırladığınız malzemeyi fırına verip kızartın .
  • Armut , erik , şeftali gibi besinleri pişirin , üzerine bal dökerek hazırladığınız meyveleri  tatlandırabilirsiniz.
  • Rendelenmiş meyvelerle kuru üzümü ya da kuş üzümünü karıştırın , üzerine tarçın ekleyerek tatlandırdığınız meyveleri hazır yufkaya sarıp yağsız olarak pişirin .
  • Muzu çatalla ezip şekil verin .Tarçın ekleyip buzdolabında 2 saat bekletin .Dolaptan çıkardığınız hazır tatlıyı hem siz hem de misafirleriniz afiyetle yiyebilirsiniz.
  • Balkabağını fırınlayın ,üzerini ceviz ve Hindistan ceviziyle hem lezzetlendirin hem süsleyin , isterseniz çok az ısıya dayanıklı tatlandırıcı da ekleyebilirsiniz .
  • Muzun üstüne bal veya yağsız dondurma koyun. Üzerine kırılmış ceviz ,fındık , badem gibi tatlılar ilave edin.
  • Şeftali , armut , üzüm ya da kavunu blenderdan geçirin , içine su ilave edip karıştırın ve küçük şekilli bardaklara döküp buzluğa kaldırın , sorbeye benzeyen nefis ve hafif bir tatlı olur ,sıcak yaz günleri için idealdir.- Daha fazlası için: http://www.estetikklinik.com/makale.php?id=27#sthash.NtN9dhxw.dpuf

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder